08mei

De Bakkerij start met ‘De Groene Bak’, een project over duurzaamheid

De Bakkerij is begonnen met een project over duurzaamheid met steun van het Europese jongerenfonds Youth in Action. Dit project, De Groene Bak, is gericht op het duurzaam aankleden van het poppodium en op het creëren van bewustwording omtrent het thema duurzaamheid door middel van diverse activiteiten.

De Bakkerij is bezig met het bouwen van een nieuwe geluidsdichte zaal en het verbouwen van de oude zaal tot een gezellig cafégedeelte . Het project De Groene Bak zal zich gaan richten op het duurzaam aankleden van het cafégedeelte. Zoals bijvoorbeeld het maken van lampen en meubels van gerecycled materiaal. Naast het aankleden van het café zal De Groene Bak zich richten op een duurzaam programma met bijvoorbeeld verschillende workshops over het creëren van nieuwe dingen met gerecycled materiaal, natuurlijke cosmetica en lezingen over lokale en duurzame voeding.

In het kader van het project over duurzaamheid ‘De Groene Bak’ wordt er een serie activiteiten georganiseerd zoals een crafting night: Papier maken.

Waarom zou je oude melkpakken, kranten, blikjes, etc weggooien als je er ook iets leuks van kan maken? Tijdens de Crafting Night kun je aan de slag met het recyclen van oude spullen en afval. Bij de eerste editie kun je zelf papier maken! Het papier dat gemaakt word, wordt gebruikt om posters te maken voor de Groene Bak Evenementen die hierna volgen. Heb je nog oude kranten? Neem ze dan mee!

Woensdag 8 mei vanaf 20.00 uur in De Bakkerij.

Deel dit op: