12mei

Jamsessie en de onverschilligheid van rozen

Vanaf 14 uur: Jamsessie
Zondag 12 mei wordt er, zoals elke tweede zondag van de maand, vanaf 14.00 uur weer gejamd in de Bakkerij. Met de maandelijkse jamsessie biedt de Bakkerij een podium aan het lokaal talent. De sfeer in de Castricumse poptempel is open en gemoedelijk en leent zich perfect voor een creatieve muzikale ontmoeting.

Improvisatie of covers. Pop, rock of blues. Instrumentaal, zang of spoken word. Alleen of met je hele band. Onervaren of doorgewinterde muzikant. Iedereen is welkom en alles kan en alles mag. Gewoon lekker jammen zonder voorbereiding of afspraken. Deelname is gratis en aanmelding vooraf niet nodig. Gewoon even binnen komen lopen en genieten van de muziek kan ook. De bar is de hele middag geopend.

De jamsessie wordt georganiseerd in het kader van het wekelijkse programma Zomaar een Zondagmiddag. Dit programma biedt regionale en lokale bands en artiesten gelegenheid op te treden voor een enthousiast thuispubliek.

Zondag 14 april 14:00 uur in De Bakkerij, toegang gratis.

Laat weten dat je komt!

Vanaf 20 uur: De onverschilligheid van rozen

De onverschilligheid van rozen is een muziekpoëzievoorstelling naar het poëziedebuut van Luuk Imhann, dat in de lente van 2012 uitkwam bij de Witte Uitgeverij.

In de voorstelling achtervolgt een naamloze dichter een meisje met ogen van karamel, maar hij durft haar niet aan te spreken. Hij wendt zich tot zijn denkbeeldige vrienden en verliest zich in een wereld die niet bestaat. Wanneer Nieuwjaar voor de deur staat, zijn de karakters hun fantasievorm ontgroeid en treffen ze elkaar allen in een boekwinkel waar ze voor de nooit gemaakte keuzes van hun leven komen te staan.

De onverschilligheid van rozen gebruikt minimale middelen en grootse gebaren. Want grote woorden maken kleine mensen. Ging de papieren versie gepaard met de illustraties van kunstenares Janne Schra, als muziekpoëzievoorstelling wordt de dichter bijgestaan door componist en pianist Sietse Damen en klarinettiste Kim Grisel.

Met verhalen en liedjes brengen drie jonge kunstenaars zo een intense voorstelling, die het midden houdt tussen jazzimprovisaties, minimalisme, kleinkunst en poëzie.

Over de makers
Luuk Imhann (1986) is schrijver, theatermaker en dichter. Zijn poëziedebuut kwam uit in april 2012 en zijn theaterdebuut Buffo, naar de poëzie van Wislawa Szymborska, volgde een maand later. Hij schrijft over films, muziek en kunst voor Cineville, FunkiMag, de Filmkrant en Slang en werkt aan een roman.

Sietse Damen (1988) is producer en componist/songwriter. Veel van zijn werk vindt plaats in de studio, waar hij werkt met artiesten als Moss, Tim Knol en The Kik. Daarnaast schrijft hij liedjes en componeert hij voor theater.

Kim Grisel (1991) studeert klassiek klarinet. Ze won de eerste prijs van de regiofinale van het Prinses Christina Concours en heeft meerdere keren gespeeld met solisten van het Nederlands Filharmonisch Orkest. Daarnaast volgde ze masterclasses van klassieke bekendheden als Ralph Manno en Wolgang Meyer.

Voor slechts 4 euro kun je erbij zijn. Aanvang is 20.00 uur.

Deel dit op: