25mei

Repair Café + Petra Jordan en support

Van 14.00 tot 17.00 uur: REPAIR CAFÉ
Transition Town en De Bakkerij slaan de handen in één.

Transition Town Castricum organiseert samen met De Bakkerij een Repair Café op zaterdag 25 mei 2013. Repareren zit helaas bij veel mensen niet meer in het systeem: mensen weten niet meer hoe ze dingen kunnen repareren, waardoor de reparatiekennis snel verdwijnt. Het Repair Café brengt daar verandering in. Mensen kunnen van elkaar leren hoe je dingen repareert, spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven nog niet te worden weggegooid.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Als we spullen repareren in plaats van weggooien, zijn er veel minder grondstoffen nodig. Ook kun je op die manier veel geld besparen. Want wat doe je met een stofzuiger die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

De jongeren van De Bakkerij zijn recent gestart met een project over duurzaamheid met steun van het Europese jongerenfonds Youth in Action. Dit project, De Groene Bak, zal gericht zijn op het duurzaam maken van het poppodium en op het creëren van bewustwording omtrent het thema duurzaamheid door middel van diverse activiteiten. Transition Town Castricum is een beweging die een positief en lokaal antwoord is op klimaatverandering, het opraken van goedkope olie en de financiële crisis. Verbinding, duurzaamheid en lokale veerkracht zijn hun sleutelwoorden.

Op 25 mei kun je langskomen voor reparaties aan textiel en kleine elektrische apparaten. Ook kun je komen voor advies over het repareren van fietsen en voor kleine computerproblemen. Vrijwilligers helpen je om samen spullen te repareren, waarna je het zoveel mogelijk zelf afmaakt. Naast gerepareerde spullen en het verhogen van de eigen vaardigheden brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij. Repareren en reparaties zijn uiteraard op eigen risico. Het Repair Café is open van 14.00 uur tot 17.00 uur in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum.

Vanaf 21.00 uur: Petra Jordan en support

Born and raised in Slovakia, Petra Jordan started writing songs around the age of 15. In high school, she spent a year in the US, where she started working with music workstations, toured the East Coast with a choir, and sang in a musical. After returning to Slovakia, she played and sang with local bands in her hometown Kosice, and eventually recorded her first demo album in 2001. Shortly after, “Down By The Water“, one of the demo songs, came 2nd in a nationally broadcasted U.S.Steel Talent Night.

Entree 4 euro, deuren open 21.00

Deel dit op: