20jul

Voor ieder wat wils op het Uit Je Bak Festival!

Op zondag 28 juli wordt de zevende editie van het Uit Je Bak Festival gehouden in het Willem de Rijkepark in Castricum. Het belooft weer een heerlijke dag te worden, met veel muziek, theater en kunst. Ook is er genoeg te beleven voor kinderen, en is de Rabo Silent Disco natuurlijk weer present.

Qua muziek is er voor ieder wat wils. We weten eerlijk gezegd niet waar we moeten beginnen… Wellicht bij de elektronische, op Joy Division geïnspireerde dance van Daily Bread, de puntige raps en catchy hooks van Skiggy Rapz, de afrobeat en jaren ‘70-funk van Koffie of juist de juweeltjes van singer-songwriter Saint Helena Dove. Ook staan op het programma hiphopper Double G die gebruik maakt van Griekse invloeden met zijn band The Ouzo Family, de lokale punkrockers van Translated, de knallende gameboybliepjes van Men of Mega, de dampende funk van Wet T-shirt Contest, de pop-rock van Cherry Camino en de snoeiende gitaarriffs van Black Bottle Riot (deze laatste band vervangt The Pignose Willy’s, die helaas hebben moeten afzeggen)… Het is duidelijk: Uit Je Bak staat garant voor muzikaal vermaak in alle smaken.

Naast muziek spelen ook kunst en theater een prominente rol op het Uit Je Bak Festival. Zo is de komische locatievoorstelling ‘Cupido’ van Desiree van Haaren te zien, evenals een muzikale cabaretvoorstelling van Kirsten van Teijn en een moderne dansvoorstelling van W2 & Dancers, geïnspireerd op het studentenleven uit de jaren zeventig en tachtig. Wat betreft kunst is er een fotobioscoop van The Bakery, waarin iedere twee uur andere exposities te zien zijn, en het publiek heeft ook een zegje in het onderwerp van deze exposities! Ook is er een expositie te zien van Annemarieke Kloosterhof, een studente aan de kunstacademie in Londen die zich bezighoudt met verschillende disciplines.

De Rabo Silent Disco is de laatste jaren vaste prik op het festival. Ook dit jaar kan het publiek weer een dansje wagen met de koptelefoon op het hoofd. Verschillende DJ’s zorgen de hele dag voor allerlei dansbare deuntjes, van nineties tot dubstep en van rock-‘n-roll tot house. Zelfs radiostation Pinguin Radio komt draaien in de Silent Disco!

Terwijl de ouders van muziek en kunst genieten, hoeven de kinderen zich ook niet te vervelen. Zeezelaar bouwt aan een nieuw dierenrijk op Uit Je Bak, en alle kinderen mogen meehelpen. Daarnaast is Toonbeeld is aanwezig: hier kunnen jonge creatievelingen met verf aan de slag om mooie schilderijen te maken.

Ga naar www.uitjebak.nl voor meer informatie over het festival, het programma, de sponsors en nog veel meer. Het Uit Je Bak Festival wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers. Vele handen maken licht werk, daarom zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom om mee te helpen. Dat kan bijvoorbeeld bij de op- en afbouw van het festival, of bij allerhande activiteiten op de dag zelf. Aanmelden kan via vrijwilligers@uitjebak.nl.

Deel dit op: