05nov

Gezellige drukte bij De Bakkerij

De komende week is er weer voldoende te doen in De Bakkerij.

Donderdag 7 november – Hyper Evel
Op donderdag 7 november begint rond 21.30 uur de Italiaanse band Hyper Evel. De band bestaat uit ronkende gitaren en een ronduit robuust rockende sound. Denk aan een mix van oude Queens of the Stone Age, Clutch, Fatso Jetson, Drive Like Maria en Burma Shave; op de seventies geënte rock (compleet met mondharmonica) dus.

De zaal is om 20.00 uur open en de entree is 2 euro voor leden en 3 euro voor niet-leden.

Vrijdag 8 november – Newsense Memory en Mundo Park
Op vrijdag 8 november stoomt De Bakkerij door met Newsense Memory en Mundo Park. Newsense Memory kenmerkt zich door een afwisselend en dynamisch geluid. De meerstemmige zang, stampende ritmes, verrassende twists en sterke teksten lenen zich uitstekend voor een memorabele avond. Liefhebbers horen invloeden van Foo Fighters, Muse en Incubus.

Frisse en catchy popsongs uitermate geschikt om op te dansen, dat is de muziek van Mundo Park uit Leeuwarden. Met uiteenlopende invloeden proberen vijf Friese muzikanten het goede van het leven in een liedje te vangen, om dit vervolgens zo aanstekelijk te verpakken dat je het nooit meer uit je hoofd krijgt. Hoofdknikkend, heupwiegend, kniebuigend of enthousiast swingend, niemand blijft onbewogen bij de klanken van Mundo Park.

In 2012 stond Mundo Park al op Eurosonic en het MadNes festival en waren zij te gast bij 3FM Bring It On, waarbij zij een fantastisch huiskamerconcert weggaven. Ook speelden zij al in het voorprogramma van Gruppo Sportivo. De zaal is om 21.00 uur open en de eerste band begint rond 22.30 uur. De entree is 4 euro voor niet-leden en 3 euro voor leden.

Zaterdag 9 november – Internationale line-up voor punkrock festival North Empire Fest 1.5

Op zaterdag 9 november vindt North Empire Fest 1.5 plaats in de Bakkerij. Afgelopen jaar was de eerste editie van dit festival een groot succes gebleken en dat gaat dit jaar weer dunnetjes overgedaan worden met zeven verschillende lokale, nationale en internationale punkbands.

Het non-profit entertainmentbedrijf North Empire zorgt telkens weer voor een kwalitatief sterke en verrassende line-up. Dit keer bestaat deze line up uit de lokale bands Sweet Empire, Bivouac en The Lost Noise. Al deze bands hebben ruime ervaring en weten hoe ze een publiek moeten bespelen. Uit Rotterdam komt The Windowsill, met leden van legendarische punkband The Apers. Deze mannen kunnen een goed potje rammen, en dat zullen ze deze avond laten zien ook.

Onze oosterburen leveren ook een kwaliteitsband af voor het festival met All Aboard! Deze band staat garant voor een feestje. Muncie Girls uit Engeland spelen gepassioneerde poppunk. Hun recente album is bedolven onder lovende kritieken en live is het tevens zeer goed te behappen. Afsluiter van deze dag is het Amerikaanse Broadcaster. Deze band wint steeds meer aan bekendheid in hun thuisland, door hun melodieuse liedjes en energieke liveshow. Nu zijn ze klaar om ook Europa over te halen.

Al met al maakt dit een festival om niet te missen. Kom genieten van de muziek en de gezelligheid op zaterdag 9 november vanaf 17:30 uur. De entree voor de zeven bands is slechts 6 euro! Dat is minder dan een euro per band!

Zondagmiddag 10 november – Open Podium
Op zondagmiddag 10 november is het weer tijd voor een open podium! De dag erna is het natuurlijk Sint Maarten en dan gaan kinderen zingend de deuren langs voor snoep. Te oud om zelf langs de deuren te gaan? Kom dan op zondagmiddag zingen en/of een muziekinstrument bespelen bij De Bakkerij! Vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur en er is geen entree. Neem een gitaar, je stembanden, drumkruk, viool of een ander instrument mee en stap op het podium om leuke nummers voor de andere bezoekers te spelen. Natuurlijk kan men ook gewoon langskomen om te luisteren naar hoe anderen het doen.

Lid worden kan bij elk evenement aan de deur of via de site van De Bakkerij. Kijk voor meer informatie op www.podiumdebakkerij.nl of kijk op De Bakkerij Facebook: www.facebook.com/debakkerij.

Deel dit op: