08feb

Minomatic + Labasheeda

Minomatic
8feb minomaticMinomatic is constant groeiend op en zoek naar een eigen geluid, dus elk optreden is weer anders. Wat echter blijft, is het instrumentale, de jazz, en de rock! Kom het ontdekken.

Labasheeda
De Amsterdamse groep Labasheeda wordt al in 2004 opgericht door gitarist/violiste/zangeres Saskia van der Giessen. Ze brengt met haar groep een soort mix van art-punk, noise, postrock en indiepop, waarbij Saskia?s krachtige, aan Kat Bjelland (Babes In Toyland) en Siouxsie verwante stem een heel prettige oorvanger is. In 2006 verschijnt hun debuut Charity Box, waarop ze voor het eerst hun veelbelovende felle sound laten horen. Na vertrek van David Jackson, bassist van het eerste uur, komt gitarist Arne Wolfswinkel als kernlid.

De groep wisselt daarna nog wel wat qua line-up op de andere posities. Naast wat singles, verschijnt in 2010 hun geweldige The Twilight State. Dat krijgt vorig jaar nog een vervolg met de lp Castfat Shadows. Ze komen met hun krachtige, pakkende en emotioneel geladen sound ergens tussen Sonic Youth, Babes In Toyland en AC Berkheimer uit, zij het dat ze onder meer door de viool wel echt een eigen smoel hebben.

Deel dit op: