13feb

Healthy Junkies (UK) & Divine Rebellion

PUNK PUNK PUNK!

Divine Rebellion
Het verhaal van Divine Rebellion begin bij drie sessie muzikanten die jaren met elkaar samen werkten, o.a. als Sister Seduction. Die samenwerking smaakte naar meer en ze besloten daarom eind 2009 als trio de studio in te gaan om aan eigen repertoire te gaan werken. De studio ontplofte… Divine Rebellion wordt geboren.

Tot 2012 blijven zij als trio bestaan. Op dat moment besluit Robin de band te verlaten en plaats te maken voor Ladislav Ardo, ex-Bloodsessions, op drums Divine Rebellion is een rockband in zijn meest pure vorm.

Het power trio klinkt als een Boeing 747 die net opstijgt. De band dankt zijn sound aan de werkende combinatie tussen de explosieve gitaar riffs, de snoeiharde baslijnen, groovende drums en meeslepende vocalen. De rock van Divine Rebellion is een compromis met stijlen als Grunge, Stoner en zelfs Nu-metal.

Healthy Junkies
13 feb Healthy JunkiesDe uit Partijs afkomstige zangeres Nina Courson ontmoette de Britse gitarist Phil Honey-Jones in 2009 in Punk in Soho. Het duurde niet lang voordat de vonk tussen hen overvloog en een stroom van nieuwe muziek op gang kwam, waarbij hun gedeelde invloed door artiesten als Iggy Pop, Nirvana, Blondie, Killing Joke en Sonic Youth een belangrijke rol speelden.

Op het podium straalt de passie en vastberadenheid er uit waarbij Nina’s Brigit Bardot achtige uitstraling de kers is op de sonische taart. Haar vocalen stijgen etherisch uit boven de stuwende gitaren en de crunchy ritme sectie. Een keer luisteren en je bent verslaafd… aan de Healthy Junkies.

Healthy Junkies werd in een korte tijd al zeer succesvol. Dat zie je bijvoorbeeld op Youtube waar de song ‘Trash My Love’ al meer dan 60.000 keer bekeken is, terwijl de teller voor de ‘Copycat’ clip al ruimschoots de 100.000 views voorbij is.

Vorig jaar werd Healthy Junkies uitgenodigd om als headliner op het new talent podium van het prestigieuze Rebellion punk festival te spelen. Dat viel zo goed in de smaak van het publiek en de organisatie dat ze dit jaar weer zijn uitgenodigd, maar dit keer voor een optreden op het hoofdpodium. Daarnaast speelden zij o.a. op het Nice and Sleazy festival in Morecambe in 2012 en 2013.

De zaal is om 21:00 uur open en de entree is 4 euro!

Deel dit op: