19sep

Metal Night met: The Mad Baron + SuffiX + In State Of Void

19 sep the mad baronThe Mad Baron is een progressieve metalband. De vijf leden van de band komen uit alle hoeken van het muzikale spectrum en het land! De ene helft uit Breda en de andere helft uit Utrecht. The Mad Baron is beïnvloed door een enorm uiteenlopende diversiteit van artiesten/bands onder andere Tool, Karnivool, Opeth, Emperor, Periphery & Beatles. Van uit daar streeft The Mad Baron er naar om vernieuwend en origineel geluid te brengen. Dit zorgt voor een dynamische en gelaagde sound.

De band gaat voor kwaliteit en niet snelheid, daarom is het nog steeds ff wachten op het eerste echte album. Wel hebben ze natuurlijk een aantal nummers al in hun pakket en die zullen ze laten horen!

SuffiX is een melodieuze hardrock/metal band uit Leiden en werd opgericht in 2003. Na vele positie wisselingen en muziekstijlen ontstond in 2005 de uiteindelijke formatie bestaande uit Joris Scharpff, Robin van Leeuwen, Paul Dekker, Sjoerd van der Vlugt en Rustin Ramadhin.
Er werd direct hard aan de weg getimmerd. Veel nieuwe nummers werden gemaakt en er werd veel opgetreden. Alle inspanning leidde tot de release van de single/demo: Why?. Daarop volgde er een tweede demo en als klap op de vuurpijl werd in 2008 de officiële A Dozen Faces EP uitgegeven. Deze EP zorgde ervoor dat de muziek van SuffiX gehoord werd zoals dat bedoeld is.

De jaren daarna stonden in het teken van veel optredens en prijzen winnen. SuffiX mag zich trots de winnaar noemen van de Rijn en Wouden popprijs 2009, wist de derde plaats in te nemen op de regionale finale van The Next Stage (een Europese bandwedstrijd) en stond tot twee maal toe in de halve finale van de Grote prijs van de Bollenstreek.

In State Of Void is een Wijkse band die vooral zijn pijlen richt op jaren ’80 Thrash Metal, New Wave, British Heavy Metal & Power Metal.

Zaal open: 21:00 uur. Entree: 4 euro.

Deel dit op: