20sep

Ensor + Fabrieke + Maggie Brown

20 sep fabriekeDe drie bands van 20 september komen van het label/platform “Off Amsterdam”. Als podium voor samenwerking met dit soort initatieven maakt De Bakkerij graag ruimte vrij om wat vers Amsterdams talent naar Castricum te halen.

Ensor: “…hard of zacht, de muziek van Ensor weet diepe indruk te maken en de aandacht vast te houden tot de laatste seconde. Het is één van de sensationele klassiekers uit de jaren 90 die nog niet eerder gemaakt is. Denk aan een beklijvende mix vanPavement, Pixies, Nirvana, Hüsker Dü, Dinosaur Jr., Smashing Pumpkins, Pinback en Archers Of Loaf. Ensor kicks ass!”

Fabrieke: Garagerock, hiphop-grooves en absurdistische teksten zijn de fundamenten van Fabrieke. Smerige blues en psychedelische geluidsexplosies vormen de steunpilaren. Het dak is gemaakt van stukken electronica, flarden punk en uitzinnige koortjes. Betreden op eigen risico dus.

FABRIEKE – JOHNNIE BLIZZARD from magiekejansen on Vimeo.

Maggie Brown: “Een Amerikaanse band zou met steun van Pitchfork en een debuut van dit niveau zomaar uit kunnen groeien tot één van de sensaties van 2014… Dit is absoluut één van de beste gitaarplaten van het moment en ik heb nog lang niet alle geheimen van het debuut van Maggie Brown ontrafeld” 3voor12: “De gelaagde gitaarpop van Maggie Brown is breekbaar en melancholisch. De langgerekte stukken zonder vocalen neigen naar post-rock en versterken dat gevoel nog meer. De band houdt bewust controle. Zo houden ze de spanning in Atlantic constant vast.”

Zaal open: 21:00 uur. Entree 4 euro.

Deel dit op: