05nov

AFWISSELEND NEDERLANDSTALIG LIVE-WEEKEND IN DE BAKKERIJ

Het komende weekend valt er weer genoeg te genieten bij De Bakkerij. Het culturele centrum biedt twee avonden met live-muziek uit twee verschillende genres, met ska van Skandaal! en pop van De Twijfelbrigade op vrijdag en hiphop met Engel & Just op zaterdag. En dat allemaal Nederlandstalig.

De vrijdagavond begint met Skandaal!, een negental dat als een ska-tornado door de Nederlandse podia raast met hun stekelige maar lekkere mix van ska, rock en electro. Meer dan een opwarmertje, maar de meeste bezoekers zullen toch komen voor De Twijfelbrigade, een IJmonds collectief dat er om bekend staat dat ze een nummer nooit twee keer hetzelfde spelen. De band maakte op het laatste Uit Je Bak!- festival nog indruk met hun vrolijk getoonzette liedjes met beurtelings beschouwende en tragikomische teksten van boegbeeld Sipke Fluitman, ooit stadsdichter van Beverwijk.

Ook op zaterdag is het Nederlandstalig wat de klok slaat, maar dan vanuit een heel ander muzikaal vaatje, namelijk eentje waar hiphop op staat. Die Vers opent de avond met crossover hiphop. De songs gaan muzikaal gezien alle kanten op, maar staan altijd met minstens één been in de hiphop. Het zevental weet heel goed hoe je een feestje moet bouwen, en de band vormt een goede opmaat voor de hoofdact van de avond. Engel & Just zijn lekker op weg met drie albums op zak. In het kader van de release van hun laatste door pers en publiek met gejuich, beschuit en muisjes ontvangen boreling Liefdewerk en oud papier touren de zelfverklaarde liefhebbers van 90’s boombap hiphop langs de Nederlandse podia en doen daarbij ook De Bakkerij aan. Een niet te missen avond voor alle hiphopadepten uit de regio dus! Muzikale omlijsting is er deze avond van DJ Native.

De Bakkerij is te vinden aan Dorpsstraat 30 te Castricum. Op beide avonden openen de deuren om 2100. De entree bedraagt op vrijdag en op zaterdagavond 5 euro.

Deel dit op: