13nov

Mangold + Instrumental Disorder

Instrumental Disorder is een Nederlandse rockband uit Castricum. Op hun naamloze debuutplaat laat de band zich van vele kanten horen. Zo gebruikt Instrumental Disorder o.a. folk en grunge als uitgaanspunten, met een terugkomend gevoel voor experiment.
De live-performance van de band is vaak ruig en intens, maar laat ook ruimte open voor rustige momenten. Swingend, soms agressief, maar altijd persoonlijk is

Mangold is de nieuwe band van Jeroen en Ben bekend als originators van Melomanics. Met de wortels diep in de italodisco en de electronische dance van de vroege jaren 80 brengt Mangold het verleden verpakt in een hedendaags jasje terug naar de toekomst. Beide heren hebben in hun gezamelijke muzikale verleden al de nodige sporen verdiend door alle podia en festivals van Nederland en ver daarbuiten tot een kookpunt te brengen. Nu hebben ze elkaar muzikaal weer gevonden onder het pseudoniem Mangold.

De set van drummist Ben Olgers (Check1-2’s, MeloManics) en synthesist Jeroen Joosten (Sumera, GoMute, Krause, MeloManics) is een dancetrip door de virtuele platenkast van beide heren. Een collectie die in de breedste zin van het woord als breed kan worden omschreven. De gouden mannen roeren het beste uit deze platenkast bijeen en brengen dat rauw, vintage en dansbaar!

Zaal open 21:00 uur. Entree 4 euro.

Deel dit op: