21nov

SoYouCanRock: Pagan editie

Voor deze editie van SoYouCanRock gaan wij terug in de tijd. Terug naar een van de meest geromantiseerde tijden uit de geschiedenis. We gaan ons focussen op het leven van de vikingen. Met nummers over hun goden, grote veldslagen en natuurlijk Walhalla.

De entree prijs volgt nog.

Line-up:

Nornagesta
Baldrs Draumar
Rhovanion

Nornagesta is een Nederlands-folk beïnvloedde metal band, het combineren van de viscerale intensiteit van Death Metal met de melodische vindingrijkheid van de folk metal scene. Afkomstig uit de stad Haarlem en de regio Kennemerland, ze zijn hier om de toekomst van de folkmetal presenteren, nu. Het geluid van Nornagesta, soms verliefd genaamd “Dethfolk” is niet iets dat gemakkelijk kan worden beschreven, het is iets om te ervaren.

Baldrs Draumar is een Friese band die epische folkmetal brengt. Na het uitbrengen van hun eerste album “Forfedres Fortellinger” in 2011, besloot de band om zich te richten op hun eigen Friese roots en taal. De line-up veranderde, het optreden veranderde en inmiddels behoren ze tot een van de bruutste folkmetalbands van Nederland. In april van dit jaar kwam hun tweede album “Aldgillissoan” uit en deze keer zijn ze in Castricum om hun furieuze folkmetal te presenteren!

Scheurende gitaren en dreunende bassen overgoten met melodieuze folkpartijen. Zo vertelt Rhovanion sinds 2010 hun verhalen over corrupte vorsten, moordlustige sprookjesfiguren en alles wat er leeft in de diepte onder grote bergen. De zevenkoppige formatie is afkomstig van de woeste Veluwse gronden en speelt een aanstekelijke mix van folk, hardrock en metal. Snel, meer-stemmig gitaarwerk wisselt zich af met folkmuziek van het hoogste niveau en maakt van Rhovanion een band om rekening mee te houden. Opvallend is de afwezigheid van de synthesizer wat de band in de folkmetal scene haast een buitenbeentje maakt met een opvallend, puur en uniek geluid. Soms duister, soms boos en soms opgewekt, maar altijd reden tot een goed feestje. Door de mix van verschillende stijlen en bijzondere samenstelling van instrumenten geeft Rhovanion optredens die je niet mag missen!

==============

Hier een aantal links naar hotels/campings voor als je de trein niet vertrouwt:
http://www.hotelborst.nl
https://www.campingbakkum.nl/
https://www.campinggeversduin.nl/

Let op SoYouCanRock organiseert dit weekend niet een avond, maar twee avonden. Feest!
https://www.facebook.com/events/859012150883871/

Deel dit op: