17mei

Mark Condren, Ciny Peress, Jacob & Remco

Vrijdag 17 mei – Ierse singer/songwriter Mark Condren
Op vrijdag 17 mei komt de Ierse singer/songwriter Mark Condren (Wicklow Mountains) naar De Bakkerij.

De Ierse artiest heeft een karakteristiek stemgeluid die doet denken aan Joe Cocker. Hij weet elke keer met zijn rauwe stem en performance het publiek te raken. Hij zal tijdens het optreden voornamelijk Ierse ballads, eigen nummers en covers van U2 en Rory Gallagher spelen. Voor de liefhebbers van pure muziek is het een absolute must om dit optreden bij te wonen.

Zaterdag 18 mei – Bluesfunky jazz met Cindy Peress & DJ Jazz
Op zaterdag 18 mei kunt u in De Bakkerij genieten van bluesfunky jazz met Cindy Peress en DJ Jazz.

Cindy Peress staat bekend als een zeer eigenzinnige artiest. Als Amerikaanse muzikant is zij in 1979 naar Nederland gekomen om hier haar carrière voort te zetten. Zij heeft dat gedaan met veel grootheden uit de internationale en nationale muziekwereld. Je zult haar niet vaak betrappen op het spelen van bluescovers.

Een gigantisch eigen repertoire maakt haar tot een bluesmuzikant die niet in het standaard bluesimago past. Je zou haar muziek dan ook meer kunnen scharen in de groep Cross-over, terwijl zij ook als singer/songwriter graag gehoord wordt. Zij trekt als solo muzikant langs de podia, maar treedt ook zeer regelmatig op met haar band. Cindy Peress is een werkelijke muzikant/entertainer zoals je in Nederland nog maar weinig ziet. Wanneer zij op het podium staat, kun je niet om haar heen.

Daarnaast zet DJ Jazz de plaatjes op. De vaste Jazz DJ van de Bakkerij, kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Na twee sets van Cindy zal hij de bezoekers verder onderdompelen in allerlei soul, funk en jazzy geluiden.

Entree is 4 euro, voor leden 3 euro. De deur gaat om 21.00 uur open en Cindy Peress begint om 22.30 uur.

Zondag 19 mei – Jacob & Remco op Zomaar een Zondagmiddag
Oude schoolvrienden Jacob Voorhout (1970) en Remco van Vliet (1972) vormen samen het duo Jacob & Remco. Zichzelf begeleidend op gitaar brengen zij hun eigenzinnige, Nederlandstalige nummers ten gehore. Sommige ontstaan uit een puberbrein, andere uit het leven gegrepen, variërend van hard en rauw tot zacht en teder.

Zomaar een Zondagmiddag wordt wekelijks georganiseerd door vrijwilligers van de Bakkerij van het eerste uur uit de jaren 70. Deze culturele middag biedt lokale bands en artiesten gelegenheid op te treden voor een enthousiast thuispubliek. Mooie muziek in een gemoedelijke sfeer; de ideale afsluiting van het weekend!

Zondag 19 mei in De Bakkerij. Zaal open vanaf 14.00 uur en om 15.00 uur begint het programma.

Deel dit op: