24mei

Polyform, Repair Cafe, Petra Jordan en Missdavinalee

Vrijdagavond 24 mei – Polyform

Een avondje live electronica, verbouwde akoestische instrumenten, post-post-rock, harde maar slimme elektronische beats, glitchy visuals en beeldende kunst. Dat is Polyform in De Bakkerij. Op vrijdag 24 mei vanaf 21.00 uur kun je genieten van:
TAPAGE
THE VOID*
PUIN + HOOP
DJ POPPOPPO

En visuals van:
FINALK
GLEB FOULGA

Entree: €3,-

Zaterdagmiddag 25 mei – Transition Town en De Bakkerij slaan de handen in één

Transition Town Castricum organiseert samen met De Bakkerij een Repair Café op zaterdag 25 mei 2013. Repareren zit helaas bij veel mensen niet meer in het systeem: mensen weten niet meer hoe ze dingen kunnen repareren, waardoor de reparatiekennis snel verdwijnt. Het Repair Café brengt daar verandering in. Mensen kunnen van elkaar leren hoe je dingen repareert, spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven nog niet te worden weggegooid.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Als we spullen repareren in plaats van weggooien, zijn er veel minder grondstoffen nodig. Ook kun je op die manier veel geld besparen. Want wat doe je met een stofzuiger die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Op 25 mei kun je langskomen voor reparaties aan textiel en kleine elektrische apparaten. Ook kun je komen voor advies over het repareren van fietsen en voor kleine computerproblemen. Vrijwilligers helpen je om samen spullen te repareren, waarna je het zoveel mogelijk zelf afmaakt. Naast gerepareerde spullen en het verhogen van de eigen vaardigheden brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij. Repareren en reparaties zijn uiteraard op eigen risico. Het Repair Café is open van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Zaterdagavond 25 mei – Petra Jordan en Missdavinalee

Petra Jordan en Missdavinalee zijn twee artiesten die al een tijdje aan de weg timmeren en door hun optreden in De Bakkerij op een Nederlandse doorbraak hopen! Op zaterdag 25 mei gaan ze u betoveren.

Petra Jordan is in Slowakije geboren en getogen. Op haar 15de begon zij al met het schrijven van haar eigen nummers. Ze heeft een jaar in Amerika gewoond waar zij met lokale omroepen werkte en langs de oostkust van de VS toerde als zangeres, met een koor en in een musical. Haar eerste demo stamt uit 2001 en sindsdien timmert zij, teruggekeerd in Slowakije, hard aan de weg.

Missdavinalee haalt haar inspriatie uit Nirvana en PJ Harvey. Dat was voor haar ook een reden om de gitaar op te pakken en haar eigen nummers te schrijven. Haar huidige band heeft zijn ontmoet tijdens haar studie. De eerste single bracht een klein succes en de band toerde door het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels is zijn bezig met een solo EP en als het goed is komt die binnenkort uit

Entree 4 euro, deuren open 21.00.

Deel dit op: