12okt

The Cut/Up + Kid Totem GAAT NIET DOOR!

Zaal open: 21.00 uur
Begin eerste band: 22.30 uur
Entree: 4 euro (3 euro voor leden)

The Cut/Up is een indie-rock band uit Amsterdam die z’n inspiratie ontleent aan bands zoals Hot Snakes, The Afghan Whigs, Cinemechanica, Les Savy Fav, Dinosaur Jr. Donkere en verwarde teksten banen een weg door puzzelstuk achtige gitaarriffs en een dreunende bass, gedreven door een strak georchestreerde drum.

The Cut/Up begon eind 2007 als een samenwerking tussen Soda P drummer Joost Olsthoorn en ex Oil zanger Nicholas van den Doel. Oorspronkelijk bedoelt als een creatieve uitlaatklep voor verschillende projecten en activiteiten begonnen zij met het schrijven van nummers en het experimenteren met thuis opnames, DJen, Vjen en kunst projecten.

In 2009 besloot het duo hun focus te verleggen naar wat ze het beste konden en waar ze het meest van hielden: live spelen. Ze vertaalden de tracks naar die van een live band en haalden Eduard de Ridder van Feast, Samaritan, STRMSTRNG aan boord op bass en Gertjan Bazuin van Seafur, Woezels op drums.

Meer horen en zien:
https://thecutupamsterdam.bandpage.com/

Zieleman from Joost Olsthoorn on Vimeo.

Kid Totem
Kid Totem is ontstaan ergens in Amsterdam in 2010. Oorspronkelijk een huwelijk van de akoestische gitaarmuziek van zanger/gitarist Vincent de Bel met de elektronische klanken van Laptopmuzikant Rick van der Ree heeft het zich inmiddels ontwikkeld tot een 4mans live formatie bestaande uit Vincent, Jason Chong (drums), Bart Dykstra (basgitaar) en Eline Jansen (toetsen, gitaar, zang).

Momenteel is Kid Totem druk met de opnames van nieuw materiaal voor een debuutalbum. In de zomer van 2013 hebben ze zich opgesloten in een kasteeltje in Zuid-Frankrijk om hiervoor de basis te leggen. De stijl laat zich omschrijven als een mix van eclectica, acoustica en electronica, balancerend tussen indierock en kalmerende melodieën op beats.

Luister voorlopig naar de Albumpreview op soundcloud: https://soundcloud.com/1000000vincent/sets/kid-totem-level-up-ep

Of de eerste EP (2011) op bandcamp: http://kidtotem.bandcamp.com/

Of op spotify: http://open.spotify.com/album/1Tjn0WhY4KEMmHGf5G6vMa

Voor een live sfeerimpressie kijk op youtube:

Volg Kid Totem op facebook: http://www.facebook.com/kidtotem

Deel dit op: