12jun

Crafting Night, Songwriters & Indie-pop

Woensdag 12 juni: Crafting Night 3
Knutselen is iets voor gepensioneerde vrouwen? Nee hoor! Crafting is weer helemaal hip! Het haken van je eigen tas of kussenhoezen, het pimpen van glazen potjes om ze daarna om te toveren in een leuk vaasje of een pennenpot, het beschilderen van een saaie theemok, alles kan! Tijdens de serie Crafting Nights op woensdagavond kan je je Do-it-yourself werkje meenemen naar De Bakkerij om gezellig met andere creatievelingen aan de slag te gaan onder het genot van een muziekje en drankje. Dus kom je thuis al een tijdje niet toe om verder te gaan met dat haakwerkje wat er nog steeds ligt of wil je al een tijd beginnen aan een leuk diy projectje maar heb je er nog geen tijd voor gehad? Kom naar de Crafting Nights in De Bakkerij!

Naast dat je je eigen projectje kan doen, kan je ook meedoen aan een van de projecten van De Groene Bak. Woensdag 12 juni gaan we we verder met het maken van de posters met zelfgemaakt papier en linosnedes.

Woensdag 12 juni vanaf 20.00 uur in De Bakkerij

De Groene Bak wordt gesteund door het Europese jongerenfonds Youth in Action.

groenebak.vriendenvandebakkerij.nl
www.vriendenvandebakkerij.nl
www.facebook.com/debakkerij
www.facebook.com/degroenebak

Vrijdag 14 juni: Anne Groen & Annabel van Veen in De Bakkerij

Op vrijdag 14 juni treden twee jonge talenten Anne Groen en Annabel van Veen op. Beiden zijn ze singer-songwriters.

Anne Groen is een singer-songwriter uit Noord-Scharwoude. Met haar stem maakt ze gevoelige klanken, met af en toe felle uithalen. Ze is een performer van kleurrijke pop met alternatieve en psychedelische twists en een tintje rock, maar wel met een eigen teasing-sound. Haar teksten zijn poëtisch en meeslepend. Ze biedt een boeiend programma voor ziel, oog en oor, waar je naar kan blijven luisteren. Jefferson Airplane, Selah Sue, Sia Furler, Tori Amos en Yori Swart zijn haar bronnen van inspiratie.

Tijdens Kunstbende Noord-Holland werd ze in 2011 derde en dit jaar (2013) werd ze eerste en staat ze 29 juni tijdens de finale in de Melkweg! Ook heeft ze op Bevrijdingspop Haarlem. Anne heeft hard gewerkt aan haar eigen cd en heeft deze 28 april in JC Kompleks in Heerhugowaard gepresenteerd.

Annabel van Veen is nog een jonge singer-songwriter die nog hard aan de weg aan het timmeren is. Bekijk hier een filmpje van Annabel van Veen tijdens de Grote Prijs: http://www.youtube.com/watch?v=ufNeS_0mRAE

De zaal is open vanaf 21.00 uur en de entree is op deze avond 4 euro en 3 euro voor leden. Lid worden kan aan de deur!

Zaterdag 15 juni: Bakkerij Late Night Concert: Earial

Op zaterdagavond 15 juni is er voor het eerst een Late Night Concert. De Bakkerij gaat om 23.00 uur open en de entree is 2 euro, 1 euro voor leden. Lid worden kan aan de deur!

Uit noodzaak begint zanger/gitarist Steven van der Steen in 2005 een eenmansformatie onder de naam Earial. Als zodanig rollen er vanuit een slaapkamer twee albums en een EP van de band, zowel Nederlands- als Engelstalig. Eind 2011 besluit Steven alleen nog Nederlandstalig werk op te nemen en naar buiten te treden. Met intimi uit Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Amsterdam besluit hij een nieuwe band op te richten.

De band neemt op dit moment een clip op en werkt aan nieuw materiaal, waar met breekbare, maar ook poppy songs, sfeer en melodie op een dynamische manier worden gecombineerd.

Met ‘pre-Earial’-ervaringen in onder andere Schotland, Engeland/John Peel Day, Paradiso en Melkweg, is de band helemaal klaar om met een doordacht repertoire van Nederlandse indie-pop een indrukwekkende show neer te zetten!

Officiële website: http://www.earial.nl/

Deel dit op: