18jun

Indierock, Jazz, Kleding Ruilen & Dixiefun

Ook voor de komende dagen staat er weer veel op het programma van De Bakkerij. Komende woensdagavond komt helemaal uit Zweden de band I Am Super Ape naar de Bakkerij. Vrijdag gaan we de jazz sfeer in met Joya Mooi & Dennis Maks. Zaterdag hebben we overdag weer een evenement van De Groene Bak en Transition Towns Castricum die samen een kledingruil dag organiseren. s’Avonds gaan we vrolijk verder met de lokale helden Philkensebben en Minomatic. En dan sluiten we zondagmiddag af met een optreden van de jazzband Dixiefun!

Woensdag 19 juni
Op woensdag 19 juni speelt de Zweedse band I Am Super Ape in De Bakkerij. De avond begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

De band is ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen in de Zweede plaats Malmö en hun grootste invloeden zijn bands zoals Motorpsycho, Dinosaur Jr., Sonic Youth en PJ Harvey.

Inmiddels heeft de band al twee platen uitgebracht: Primal Scream & Psychonaut. Daarnaast hebben ze ook een aantal losse nummers uitgegeven. De band vind zijn inspiratie in het wat hardere werk uit de jaren ’90. Een stevige sound met een mix van indie rock, garage en psychedelica vind je terug in de muziek.

Woensdag 19 juni is de zaal om 20.00 uur open en de entree is gratis!

www.facebook.com/apesweden
www.iamsuperape.se

Vrijdag 21 juni – Joya Mooi & Dennis Maks
Deze avond weer supergoede muziek dit keer van Joya Mooi en Dennis Maks!.

Joya Mooi

Joya Mooi, de naam klinkt al veelbelovend en dat is precies wat deze zangeres is. Al op jonge leeftijd begon haar liefde voor muziek door het luisteren van jazz. Vanaf haar tiende jaar begon ze met het bespelen van de altsaxofoon, maar ze werd steeds meer geboeid door zang. Niet veel later volgde ze zanglessen en werd ze toegelaten tot de vooropleiding jazz van het conservatorium Artez. In die periode verdiepte ze zich naast jazz ook in andere muziekstromingen en begon ze met het schrijven van haar eigen nummers. In 2010 werd zij gevraagd om de soundtrack te schrijven en zingen voor een theaterstuk van MC, “Hard Melk”dit werd een album met zowel jazz als hiphop invloeden. Hierna heeft ze de EP’s “Mister Sinister” en “Rear Window” uitgebracht. In juni 2012 was Joya met het nummer “Looking Backwards” te gast op het produceralbum van Anthony Valadez die op het label PlugResearch (Bilal, Quadron etc.) uit kwam.

www.joyamooi.com
www.twitter.com/joyamooi
www.soundcloud.com/joyamooi

Dennis Maks

Dennis Maks (Deventer, 1971) begon op zijn 6e jaar met klassiek gitaarles aan de muziekschool van Beetsterzwaag, Friesland. Rond zijn 13e jaar raakte hij geïnteresseerd in jazz- en popmuziek. Geïnspireerd door onder andere George Benson studeerde hij verder aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na zijn studie stelde hij zichzelf ten doel zo veel mogelijk van de wereld te zien en muziek te maken. Dennis speelde o.a. in Indonesië, Singapore, Maleisië en De Verenigde Staten. In 2011 werkte hij in Nassau, De Bahamas als musical director en gitarist voor de jazz groep ‘Jazz Etc.’, een begeleidingsband voor vele internationale artiesten.

Dennis werkte in 2012 als docent (jazz) gitaar, improvisatie en ensembles aan het ‘Institut Musik Daya Indonesia’ in Jakarta, Indonesië. Tegenwoordig woont hij in Amsterdam en werkt als gitarist, componist, bandleider en muziekleraar. Als uitvoerend muzikant is hij te beluisteren in het Dennis Maks Quartet en als begeleider van de Amsterdamse zangeres Joya Mooi.

www.dennismaks.com
www.soundcloud.com/kapoposang
www.twitter.com/kapoposang

Entree 4 euro, leden 3

Zaterdagmiddag 22 juni – Kleding Ruil Event
Op zaterdagmiddag 22 juni organiseert De Groene Bak samen met Transition Town Castricum een kledingruil event in De Bakkerij. Dit evenement geeft dé unieke kans om andere mensen blij te maken met de kleding die jij niet meer past of niet meer draagt, en tegelijkertijd is het de perfecte gelegenheid om zelf een nieuwe outfit te scoren. En dat allemaal met gesloten beurs!

De volgende spelregels gelden tijdens het kledingruilen in De Bakkerij. Neem maximaal 5 kledingstukken of paar schoenen mee. Deze kleding wordt gewaardeerd door onze medewerkers met 1, 2, 3, of 4 stippen. Voor het totaal aan stippen wat je hebt meegebracht mag je zelf kleding uitzoeken. Alle maten zijn welkom, alleen geen kinder- of herenkleding. De kleding die je meebrengt moet schoon en heel zijn en aan een hangertje worden meegebracht. De kleding die na het event overblijft gaat naar een goed doel.

Het ruilevent vindt plaats op zaterdag 22 juni van 14.00 tot 17.00 uur in De Bakkerij. De entree is gratis.

De Groene Bak is een project van De Bakkerij over duurzaamheid met steun van het Europese jongerenfonds Youth in Action. Transition Town Castricum is een beweging die een positief en lokaal antwoord is op klimaatverandering, het opraken van goedkope olie en de financiële crisis. Samen organiseerden zij onlangs al een Repair Café wat een groot succes was.

http://degroenebak.vriendenvandebakkerij.nl/
https://www.facebook.com/DeGroeneBak

Zaterdagavond 22 juni – Philkensebben & Minomatic

Kneiterhard knallen met lokale helden Philkensebben en Minomatic!

Minomatic speelt al lang samen. Hard, zacht maar altijd in de buurt van jazz. Daarom noemt de band het zelf jazz-rock. Zelf uitzoeken hoe dat klinkt en dat er uit ziet? Dat kun je op zaterdagavond 22 juni vanaf 21.00 uur zelf zien.

Philkensebben is een tweemansformatie uit Heiloo. De invloeden van de band zijn vooral Radiohead, Sonic Youth en Broken Social Scene. De stijl van de band komt dus neer op een mix van indie, shoegaze, noise en pop-experimenten.

Zondag 23 juni – Zomaar een Zondagmiddag met Dixiefun
Zondag 23 juni wordt de serie optredens op de zondagmiddag in De Bakkerij afgesloten met een optreden van de Castricumse Dixiefun Jazzband. Het was een sprankelend seizoen met optredens van allerlei bands en artiesten. Daarna gaan we genieten van vakantie, zon, strand en wat Castricum nog meer te bieden heeft.

In een reeks van optredens op de zondagmiddag door allerlei Castricumse bands speelt de laatste zondag van het seizoen de Dixiefun Jazzband in de Bakkerij. Ze spelen muziek uit het begin van de vorige eeuw en andere vrolijke muziek in de New Orleans-stijl. Ook de blues hoort daar bij.

Dixiefun bestaat uit zes muzikanten. Met een bezetting van drums, trompet, trombone, tenor sax, sousafoon en banjo klinkt hun muziek lekker ouderwets.

Hoewel de Dixielandmuziek over het algemeen heel oud is blijkt die toch ook de jongere generaties aan te spreken door de heldere en levendige stijl. Aanvang 15.30 uur. De entree is gratis.
Zie ook http://dixiefun.jouwweb.nl

Muzikanten die meer bekendheid aan hun muzikale kwaliteiten willen geven, kunnen dat aangeven via de website van de Bakkerij. Ook voor hen maken we graag ruimte voor een live optreden in de Bakkerij.

Deel dit op: