28jun

Taalpoëten en Voetbaltoernooi

Vrijdag 28 juni: Taalpoëten in De Bakkerij

Het heeft even geduurd, maar er is een fijne avond hip hop gepland in De Bakkerij. Op vrijdag 28 juni treden de subtiele taalpoëten Andel Soree en Prograss ft. Witteman op. Deze subtiele poëten komen met dromerige, opruiende en ontroerende verzen en beats die het publiek laten luisteren en bewegen. De Bakkerij gaat open om 21.00 uur en het eerste optreden begint om 22.30 uur.

Andel Soree is opgegroeid in Venray en begint in 1998 met het schrijven van Nederlandstalige gedichten. De stap naar het produceren van beats maakte hij in 2003. Tussen 2000 en 2008 was Andel deel van het hiphop duo Reflexy. Hier heeft hij een album mee gemaakt en gedurende deze jaren, vooral in het zuidelijke deel van Nederland, veel mee opgetreden.

Om zijn horizon te verbreden en zijn bereik te vergroten, is Andel op zoek gegaan naar een meer dichterlijke vorm van verwoording en expressie en werd het podium steeds meer gevonden binnen het theater, poetry slams en dichtavonden. Deze zoektocht leidde tot nu toe naar de EP “Punt”. De focus ligt hier meer dan ooit op het woord, waarin taal, spel en melancholie de terugkerende thema’s zijn.

Official site: http://www.andelsoree.nl/

Clip: https://www.youtube.com/watch?v=BnuxPhkjKKw

Kay rapt al sinds enige tijd onder de naam Prograss. Hij is ooit begonnen in de breakdance scene en overgestapt naar rap in 2010. Toen is zijn passie voor muziek ontstaan en dat is nooit meer weg gegaan. Hij heeft een video gemaakt van het nummer Zijn Wie We Zijn. Dit is de eerste clip van Prograss en is afkomstig van zijn mixtape Geen Woord Gelogen die juni 2013 online komt. Wil je nu al wat nummers horen? Kom dan naar het optreden in De Bakkerij!

Prograss zal tijdens dit optreden worden bijgestaan door de rapper Witteman.

Clip Zijn Wie We Zijn

Entree is 4 euro, voor leden 3 euro. Lid worden en ook korting krijgen op bijna elk optreden in De Bakkerij kan aan de deur!

Zaterdag 29 juni: Legendarische Bakvoetbaltoernooi!

Op zaterdag 29 juni het Bakkerij Voetbaltoernooi er weer. Dit toernooi gaat vooral om de gezelligheid! Het maakt dus helemaal niet uit of je goed kunt voetballen of niet.

Doe je ook mee? Een team bestaat uit minimaal 5 personen en er moet tijdens de wedstrijd steeds minimaal één vrouw in het veld staan. Inschrijven kost 35 euro per team en dit is inclusief een aantal consumpties. Teams (en scheidsrechters!) kunnen zich aanmelden via bakvoetbal@gmail.com.

Na het toernooi wordt er ook een barbecue georganiseerd. Bij het opgeven van je team kan je ook gelijk opgeven of je hier aan mee doet. Los opgeven kan ook door een mailtje te sturen naar bakvoetbal@gmail.com.

Het toernooi vind plaats vanaf 10 uur op sportpark Wouterland in Castricum op de handbalvelden. Dit betekent dat er op beton gespeeld gaat worden dus laat de noppenschoenen thuis!

Deel dit op: