07sep

Workshop muziekproductie

Introductie en basisprincipes – van 15:00 tot 17:00
Meld je aan via programmering@vriendenvandebakkerij.nl of kom gewoon langs!

In deze inleidende workshop wordt uitgelegd wat open source software is en hoe je het kunt aanwenden voor het produceren van muziek. Ook wordt er aandacht besteedt aan hoe het open source audio ecosysteem in elkaar steekt en in hoeverre dit ecosysteem verschilt van zijn commerciële tegenhangers.

Dit alles voorzien van de nodige achtergrondinformatie. Verder aandacht voor de thema’s en opbouw van de workshopserie.

Voor deelname aan de workshops is een note- of netbook en een lege USB stick van minimaal 4GB vereist. Hierop wordt het open source systeem (Linux) gezet dat gebruikt wordt voor de workshops zodat de deelnemers kunnen booten en werken vanaf deze USB stick.

Over de workshop ‘Muziekproductie met open source software’

Veel hedendaagse muziek wordt geproduceerd met commerciële software en krachtige computers. Een dergelijke studio set-up zelf opbouwen kan aardig in de papier lopen. En als alles eenmaal draait ben je overgeleverd aan de grillen van de hard- en softwareleveranciers.

Zou het ook mogelijk zijn om dit goedkoper te doen en minder afhankelijk te zijn van commerciële partijen? Open source software zou hier een oplossing kunnen bieden. Open source software is vrijelijk beschikbaar wat onder meer inhoudt dat het kosteloos te downloaden is. Op deze manier kun je de kosten van je DIY homestudio al aardig drukken. Maar wat voor open source software is er zoal beschikbaar en hoe gebruik je deze? De 6-delige workshop serie ‘Muziekproductie met open source software’ die de eerste zaterdag van september van start zal gaan in De Bakkerij te Castricum zal proberen aan de hand van praktijkvoorbeelden, achtergrondinformatie en hands-on oefeningen een antwoord te vinden op dezetwee vragen.

De workshopserie zal verzorgd worden door Jeremy Jongepier, muzikant en Linux audio afficionado. Jeremy maakt inmiddels ruim twintig jaar muziek, zowel in bandformaties als solo en zijn Linux-ervaring gaat terug tot eind jaren negentig. Momenteel is Jeremy werkzaam als Linux specialist bij een kleine telecomprovider en gebruikt hij sinds een jaar of vijf exclusief Linux, ook voor het produceren van muziek. De workshops worden kostenloos aangeboden en inschrijven is niet verplicht maar wel wenselijk.

Vol = vol! Gratis!

Deel dit op: