22sep

Damned Pilots (ITA) + Midnight Culture

Stonerrock in De Bakkerij met Midnight Culture & The Damned Pilots. De zaal is open om 20.00 uur en de eerste band begint om 21.00 uur.

Midnight Culture maakt stonergrunge met een punky attitude en een sixties-garage feel. Bestaande uit Job, Rick, Rix en Wesley is de missie een gevarieerde heavy sound te combineren met herkenbare songs in de traditie van bands als KYUSS, Queens Of The Stone Age, The Who, Led Zeppelin en zelfs hier en daar een toefje Beatles en Nirvana. Inmiddels zijn ze een paar jaar bezig met repeteren en optreden. Daarnaast wordt er op dit moment de laatste hand gelegd aan de debuutplaat die in de loop van 2013 verschijnt.

The Damned Pilots is een super-rockband bestaande uit 4 mensen die al vroeg actief waren in de underground voor dat zij samenkwamen in The Damned Pilots. Het geluid bestaat uit een mix van rock, metal, doom en spacy. De band wordt beïnvloed door verschillende artiesten. The Damned Pilots is daarnaast een conceptband. Het idee is om muziek en visuele zaken samen te brengen in een omgeving van cartoons zoals een sciencefiction scenario. Ruimteschepen, rare karakters en figuren op lang verloren planeten vormen de volledige act van de band.

Inmiddels zijn er al een aantal EP’s uitgekomen en op zondag 22 september zullen ze van zich laten horen in De Bakkerij.

De entree voor deze avond is 4 euro voor niet-leden en 3 euro voor leden. Lid worden van De Bakkerij en ook bij elk optreden korting krijgen kan aan de deur.

Deel dit op: