08sep

Eamonn Dowd (IR)

Op zondagavond 8 september komt de Ierse gitaarheld Eamonn Dowd naar De Bakkerij. De zaal is om 20.00 uur open en de entree is gratis! Wel kun je een vrijwillige bijdrage leveren.

De weg is Eamonn Dowd niet vreemd. In Europa, Canada en de VS heeft hij er al flink wat gezien. Dowd is een van de groten binnen de Ierse Rock ā€˜nā€™ Roll. Hij is zelfs zo van de oude stempel dat hij enige tijd geleden nog een album uitbracht op een cassetteband. Zijn stijl van muziek is zo hevig dat je nog bijna het bloed, zweet en whiskey ruikt tijdens het luisteren naar zijn muziek. Tegen een achtergrond van gitaar, basgitaar, drums en de sporadische mondharmonica speelt Eamonn Dowd zijn muziek over zwerven, wraak, obsessie, spijt en het toevallige feestje hier en daar. Hij wordt vergeleken met de vroege periode van Nick Cave en zijn country-murder ballad Psycho van Eddie Noack is rauw. Net zoals Eamonn Dowd.

Zelf deze Ierse held meemaken kan op zondagavond 8 september. De zaal is vanaf 20.00 uur open en Eamonn Dowd begint om 21.30 uur. De entree is deze zondagavond gratis, maar er is ook plaats voor een eigen bijdrage. Meer horen van Eamonn Dowd kan op zijn Soundcloud. https://soundcloud.com/eamonndowd

Deel dit op: