27sep

Ten Hut + Danibal

Danibal is al eerder in De Bakkerij geweest tijdens het voorprogramma van banjoheld Curtis Eller. Dat vonden we zo leuk dat we hem weer hebben uitgenodigd! Daarnaast de spectaculair knallende band Ten-hut!

Danibal
Danibal is klankkunstenaar met een specialisatie in de mondharp. Op dit haast vergeten instrument is hij inmiddels een autoriteit. Danibal schippert ergens tussen klankpoëzie, minimale techno en alpenfolklore. Als zanger houdt Danibal vooral van tekstloze zang, denk aan jodelen, boventoonzang, human beatbox en nog veel meer.

Ten-Hut
Ten-Hut staat voor een energieke reis over de wereld. De muziek laat zich het beste omschrijven als pop met wereldinvloeden en jazzy, funky elementen. De band kenmerkt zich door de grote rol voor de driekoppige blazerssectie die zorgt voor een unieke ervaring van de muziek.

De band vond haar oorsprong op de skatebaan waar de drummer, gitarist, zanger en bassist in spé erachter kwamen dat muziek maken eigenlijk nog leuker is dan skaten. Zo besloten ze om op 14-jarige leeftijd een bandje te beginnen.

Binnen de vriendengroep besloot Daan zichzelf trombone te leren spelen en sinds 2012 beschikt Ten-Hut over een blazerssectie met trompet, saxofoon en trombone. In 10 jaar tijd groeide de hiphop-ska uit tot de muzikale mix van pop, jazz en funk die Ten-Hut nu maakt.

De entree voor deze avond is 4 euro voor niet-leden en 3 euro voor leden. Lid worden en ook bij elk optreden korting krijgen kan aan de deur.

Deel dit op: