13sep

Rarely Alive + Used

Rarely Alive
Opgericht in december 2008 draait Rarely Alive nu een kleine vier jaar mee in de muziekwereld. Nadat de vier bandleden via een muziekschool met elkaar in contact zijn gekomen kwamen zij tot de conclusie dat ze hetzelfde gevoel voor de pop/rock muziek deelden.

Sinds augustus 2012 voorlopig alleen nog te beluisteren op YouTube is de nieuwe EP online! Met de 3 opgenomen songs kunnen zalen en organisaties een smaak krijgen van wat de band inhoud! Rarely Alive staat altijd garant voor een knallende avond met solide songs en ze zijn altijd jagend.. jagend naar meer!

De muziekstijl van de band is dus vooral pop/rock georiënteerd. Met voorbeelden als Kings Of Leon, Red Hot Chili Peppers en Mumford and Sons, maar ook zijn andere invloeden te voelen zoals bijvoorbeeld Goldfrapp, Radiohead, U2 en Incubus. Met het veelvuldig gebruiken van verschillende effecten en veel delay krijgt de band een wat ruimtelijke sfeer.

USED
Breng vier uiteenlopende muzikanten tezamen, plak er het naamlabel ‘USED’ op en een muzikaal cadeautje is geboren. Met een rasperformer als zanger worden de niets verhullende, uit het leven gegrepen teksten op een luchtige manier toegespeeld. Muziek in dienst van het liedje, dat is het devies van deze enthousiaste muziekdieren.

De band heeft een pop-rockbasis waarbij harde gitaren niet worden geschuwd, maar ook de crossover met andere stijlen is snel gemaakt. De opzwepende melodielijnen en strakke uitvoering van eigentijdse songs zijn niet onopgemerkt gebleven. Eerder sierden deze sprankelende mannen de bühne van festivals in binnen- en buitenland, alwaar zij garant staan voor een energieke show. De interactie met elkaar en het publiek, zorgt vaak voor hilarische momenten óf pijnlijke stiltes. Eind dit jaar komt hun eerste EP uit en zal geheel op USED-wijze worden gepresenteerd. Trouwerijen, begrafenissen, communies, winkelopeningen of serenades: USED is de courtisane van de muziekindustrie, maar wel te allen tijde goedgemutst en een gegarandeerd succes.

De zaal is om 21.00 uur open en de eerste band begint om 22.30 uur. De entree is 4 euro voor niet-leden en voor leden is het 3 euro. Lid worden van De Bakkerij en bij elk optreden korting krijgen op de entree kan aan de deur!

Deel dit op: