20dec

Steed + Sociale Onrust

STEED is eind 2006 opgericht door zanger gitarist Alex Pasveer, en werd al snel versterkt door gitarist Herman Halfmouw. De eerste EP Supernova (2007) legde een stevige basis met als gevolg dat de band niet meer weg te denken was uit het Noord-Hollandse pop circuit. Supports voor o.a. Moke, Claw Boys Claw, Bettie Serveert en The Customs volgden en STEED werd gevraagd voor grotere regionale festivals zoals Dijkpop, Bevrijdingsfestival en het Indian Summer Festival.

De draad werd weer opgepakt in de Sound Enterprise Studio, om de laatste hand te leggen aan het tweede STEED album. Begin dit jaar werden de singles Rollercoaster en Betterman gereleased door Rough Trade Benelux. In september werd de nieuwe plaats Tomorrow Is Never Ending gepresenteerd, die zelfs de Nederlands Top 100 albumlijst heeft weten te halen. In de recensies wordt over de plaat gesproken van “on-Nederlands goed” en “een plaat om grijs te draaien”. Kom dus zelf luisteren in De Bakkerij!


Sociale Onrust
Op de laatste zonnige zaterdagmiddag van het jaar 2013 zaten Thijs en Jim op het balkon te nippen van veel te kleine glaasjes rode wijn. Ze hadden net besloten om met te weinig geld op zak en een fikse drankzucht naar de kroeg te gaan. Terwijl ze gestaag doordronken bladerden ze door “De Beste Foto’s uit de 19e eeuw de maatschappij gevangen in honderden foto’s”. Bovenaan pagina 298 stond het: “Social Unrest”, in een krachtigheid en charme waar je stil van wordt en niet snel daarna de koude rillingen van krijgt. Ineens ging alles snel, te snel. Er werd gebeld, er werd gescholden, er werd gereden in een rode auto met een gitaar en drumstel als bagage, er werd getild, er werd gezocht en gelukkig ook gevonden. Om 21.00 uur diezelfde zonnige zaterdag waren de eerste noten en Nederlandstalige klinkklare teksten van Sociale Onrust bij het publiek binnen gedrongen.

Die nacht hing er elektriciteit in de lucht, iets wat de jonge knapen nu elk weekend weer proberen op te roepen met hun niet mis te verstane teksten en rete duidelijke instrumentale kunnen. Het rammelt, maar het rammelt goed!

Luister hieronder naar een voorproefje!

De zaal is om 21.00 uur open en de entree is 4 euro voor niet-leden en 3 euro voor leden. Lid worden kan aan de deur en via deze site.

Deel dit op: