27dec

Schizoid Lloyd + Treasures of Grundo

Treasure of Grundo maakt muziek in het grundo genre, dat ergens tussen new wave en avant-gardistische synth-pop te plaatsen valt.

Onverwachtse wendingen en maatwisselingen geven de muziek een intrigerend en vervreemdend karakter. Treasure of Grundo is gevestigd in huize Geertruida, waar Bert Zaremba en Yannick Tinbergen ook huiskamershows verzorgen en een platenlabel runnen. Op hun eigen label verschijnt eind april het debuutalbum ‘Dýsantzú’.

Schizoid Lloyd
Grote namen als Opeth, Radiohead, Mastodon, Porcupine Tree, Pink Floyd, Bach en Steven Seagal zijn hoorbaar doch onherkenbaar van invloed op het spel van de zes scheepsjongens uit Haarlem.

Begonnen als een vijfmansformatie (oktober 2007) kende Schizoid Lloyd met het winnen van de Haarlemse Rob Acda Award (2007/8) een explosieve start die leidde tot de door critici veelgeprezen debuut EP ‘Virus’ (april 2009) en het winnen van Noord-Holland Pop live (2009/10). In plaats van deze trend door te zetten besloot de band zich vol op de muziek te storten, met af en toe een optreden naast bands als Amplifier(UK), Long Distance Calling(DE) en Ali B.

De zaal gaan om 21:00 uur open en de entree is 4 euro / 3 euro.

Deel dit op: