29dec

40% Vol + Rarely Alive

29 dec 40 procent40% Vol. is een tweekoppige folkband met gitaren en accordeon. Hun sfeervolle repertoire bestaat uit hertaalde en bewerkte Nederlandstalige liedjes die vertellen over ongewone, doch onopvallende gebeurtenissen uit het leven van de muzikanten. Zo voelde het in de gesloten kliniek Beukenhorst soms net als in ‘Folsom Prison’ (Johnny Cash) en is thuisbasis IJmuiden een echte ‘Dirty Old Town’ (The Pogues).
Meer weten of meer horen? http://www.veertigprocentvol.nl/

Rarely Alive
Opgericht in december 2008 draait Rarely Alive nu even mee in de muziekwereld. Nadat de vier bandleden via een muziekschool met elkaar in contact zijn gekomen kwamen ze tot de conclusie dat ze hetzelfde gevoel voor de pop/rock muziek deelden. Nadat de eerste setlist een feit was, zijn zij begonnen met optreden met als eerste wapenfeit de derde plek van de IJmond Popprijs en hierdoor mogelijk voor de opname van de eerste CD.

Hierna ging het vrij rap. Na tal van optredens in vooral de regio Noord/Zuid-Holland in kroegen, jeugdhonken en zaaltjes kwamen ze in een wildcard-fase voor deelname aan de Rob Acda Award. Dit moest helaas afgeblazen worden wegens een deelname aan de Noord-Holland Popprijs. Na het doorlopen van het traject (optredens in het Patronaat, P60, en Paradiso) kwam de jury tot de conclusie dat de ‘jonge honden’ erg gegroeid waren in het gehele traject met als gevolg de eerste prijs en een opname van een single en videoclip in E-sounds studio te Weesp! Natuurlijk smaakte dat naar meer! Hierna is de band doorgedrongen tot de finale van het Emergenza Festival (Winston, P3 en Melkweg) en de finale van SENA Performer Pop Awards (Melkweg). Nadat deze drukke, maar spannende, tijd achter de rug was zijn de jongens zich gaan toeleggen op het schrijven van nummers.

Met de gedane ervaring en ondertussen 3 jaar ouder, zijn ze een wat meer volwassen weg in geslagen. Met vroeger een vooral rockende set ligt de nadruk tegenwoordig op wat meer melodieus en ‘poppy’ sound.

Zaal is om 20:00 uur open en de entree is gratis, wel kun je een vrijwillige bijdrage doen die naar de bands gaat!

Deel dit op: