11sep

Programma van De Bakkerij deze week!

We beginnen het weekprogramma op woensdagavond want dan staat er een leuke Crafting Night op het programma van de Groene Bak. Op vrijdagavond beginnen we met ons muziekprogramma met de poprock van Rarely Alive en Used. Zaterdag hebben we folky americana van Diftong & Live Poets Society. Zondagavond hebben we internationaal bezoek van de Zwitserse John 3:16 & de New Yorkse Insect Ark. Genoeg te zien en te doen dus. Kom ook langs in De Bakkerij!

Woensdag 11 september – De Groene Bak – Crafting Night
Knutselen is iets voor gepensioneerde vrouwen? Nee hoor! Knutselen is weer helemaal hip! Op woensdag 11 september is er vanaf 20.00 uur een Crafting Night in De Bakkerij!

Het haken van je eigen tas of kussenhoezen, het pimpen van glazen potjes om ze daarna om te toveren in een leuk vaasje of een pennenpot, het beschilderen van een saaie theemok, alles kan! Tijdens de serie Crafting Nights op woensdagavond kan je je Do-it-yourself werkje meenemen naar De Bakkerij om gezellig met andere creatievelingen aan de slag te gaan onder het genot van een muziekje en drankje.

Dus kom je thuis al een tijdje niet toe om verder te gaan met dat haakwerkje wat er nog steeds ligt of wil je al een tijd beginnen aan het zelf maken van leuke vaasjes maar heb je er nog geen tijd voor gehad? Kom naar de Crafting Nights in De Bakkerij!

Deze avond wordt georganiseerd door De Groene Bak. Dit is een project van De Bakkerij over duurzaamheid met steun van het Europese jongerenfonds Youth in Action.
degroenebak.vriendenvandebakkerij.nl

Vrijdag 13 september – Rarely Alive & Used

Poprock in De Bakkerij. Op vrijdag de 13de treden de bands Rarely Alive en Used vanaf 22.30 uur op.

Rarely Alive is in december 2008 opgericht. Nadat de vier bandleden via een muziekschool met elkaar in contact zijn gekomen kwamen zij tot de conclusie dat ze hetzelfde gevoel voor de pop/rock muziek hebben. De muziekstijl van de band is vooral pop/rock georiënteerd. Met voorbeelden als Kings Of Leon, Red Hot Chili Peppers en Mumford and Sons, maar ook zijn andere invloeden te voelen zoals bijvoorbeeld Goldfrapp, Radiohead, U2 en Incubus. Met het veelvuldig gebruiken van verschillende effecten krijgt de band een wat ruimtelijke sfeer.

Breng vier uiteenlopende muzikanten tezamen, plak er het naamlabel ‘USED’op en een muzikaal cadeautje is geboren. Met een rasperformer als zanger worden de niets verhullende, uit het leven gegrepen teksten op een luchtige manier toegespeeld. Muziek in dienst van het liedje, dat is het devies van deze enthousiaste muziekdieren. De band heeft een pop-rockbasis waarbij harde gitaren niet worden geschuwd, maar ook de crossover met andere stijlen is snel gemaakt. De opzwepende melodielijnen en strakke uitvoering van eigentijdse songs zijn niet onopgemerkt gebleven. Eerder sierden deze sprankelende mannen de b¨hne van festivals in binnen- en buitenland, alwaar zij garant staan voor een energieke show. De interactie met elkaar en het publiek, zorgt vaak voor hilarische momenten en pijnlijke stiltes.

De zaal is om 21.00 uur open en de eerste band begint om 22.30 uur. De entree is 4 euro voor niet-leden en voor leden is het 3 euro. Lid worden van De Bakkerij en bij elk optreden korting krijgen op de entree kan aan de deur!

Zaterdag 14 september – Diftong & Live Poets Society
Americana en twee mannen die op zoek zijn naar het perfecte lied. Dat zijn de ingrediënten voor zaterdagavond 14 september vanaf 21.00 uur in De Bakkerij

Diftong komt langs om zijn derde cd Holy Bones te laten horen. Zijn stijl is ietwat gruizige folky americana met dichterlijke teksten over bijvoorbeeld de opkomst en ondergang van de auto-industrie in Detroit, twee mannen die Edward heten in de nadagen van de Noord-Amerikaanse indianen en een visser met de blues in New Orleans.

Live Poets Society bestaat uit twee mannen die op zoek zijn naar het perfecte lied. Het standaard format van de klassieke popsong is niet heilig bij deze heren. Dit duo geeft een nieuwe stem en kleur aan bestaand en origineel materiaal. Ze nemen de luisteraar mee op een trip door epische muziek en soms ook improvisaties.

De zaal is om 21.00 uur open en de eerste band begint om 22.30 uur. De entree is 4 euro voor niet-leden en voor leden is het 3 euro. Lid worden van De Bakkerij en bij elk optreden korting krijgen op de entree kan aan de deur!

Zondag 15 september – John 3:16 & Insect Ark in De Bakkerij

Op zondagavond 15 september heeft De Bakkerij een programma van internationale allure! John 3:16 komt uit Zwitserland en Insect Ark is het soloproject van de New Yorkse Dana Schechter.

John 3:16 is Philippe Gerber een solo-artiest uit Zwitserland. Hij speelde al meer dan 500 shows in allerlei uithoeken van het Europese continent, en nu is hij voor het eerst in Nederland te bewonderen. Verwacht een mix van no-wave, industrial, ambient, trip-hop en zelfs een beetje shoegaze en pop, gebracht met een duister randje en een overwegend electronische inslag.

Insect Ark is het soloproject van Dana Schechter, al dan niet bekend van haar werk in Bee and Flowers en M. Gira’s Angels Of Light. Vanuit Brooklyn, New York komt zij Europese podia onveilig maken als een vrouw, een sampler, een bas en een keyboard. Verwacht duistere passages, met innovatieve invalshoeken en verrassende composities.

Tussendoor zal DJ Kanza de lege gaten opvullen met industriële beats uit alle windstreken!

De zaal is om 20.00 uur open en de eerste band begint om 21.00 uur. De entree is 4 euro voor niet-leden en 3 euro voor leden. Lid worden en bij elk optreden in De Bakkerij korting krijgen kan aan de deur.

Meer weten over de bands? Kijk op:
http://insectark.com/
http://john316john.blogspot.nl/

Deel dit op: