18sep

Bakkerij Programma van woensdag 18 september tot en met zondag 22 september

Ook komende week heeft De Bakkerij weer een vol programma. Woensdagavond is de maandelijkse spelletjesavond. Vrijdag is het tijd voor ska en reggae met De Skaggerz en The Soundabout. Zaterdagmiddag is het vervolg van de workshop Muziekproductie. Zaterdagavond staat de muzikale cocktail van Mama Franko op het programma. De week wordt op zondag afgesloten met stonerrock van The Damned Pilots en Midnight Culture.

Woensdag 18 september – Maandelijkse spelletjesavond

Op woensdag 18 september is het weer tijd voor de maandelijkse spelletjesavond bij De Bakkerij! Vanaf 20.00 uur is de deur open en de entree is gratis! De Bakkerij heeft een aantal spellen liggen, maar als je zelf een specifiek spel wilt spelen, neem het dan mee.

Monopoly, Weerwolven, Twister, Scrabble, Stratego. Het maakt niet uit wat je wil doen! Neem het mee en je vind hier de mensen met wie je het kunt spelen. Ook kun je ook gewoon langskomen en meedoen met een spelletje!

Vrijdag 20 september – Vrolijke ska en reggae in De Bakkerij

De donkere dagen voor de herfst zijn begonnen. Daarom is het tijd voor een avond lekkere, vrolijke ska en reggae in De Bakkerij! Op vrijdag 20 september treden daarom De Skaggerz en The Soundabout op in het Castricumse poppodium. De deur gaat open om 21.00 uur en de eerste band begint om 22.30 uur. De entree is 4 euro voor niet-leden en 3 euro voor leden van De Bakkerij.

De Skaggerz spelen uptempo ska/reggae met een regelmatig knipoog naar hiphop. Daarmee is deze band niet in een hokje te plaatsen. Eerder stonden ze al in het voorprogramma van de grotere Nederlandse ska-bands zoals The Upsessions, Bazzooka’s, De Stokers en De Hardheid.

Hun eerste single Doe is ff normaal dan weerspiegelt precies hun karakters, zes nuchtere jongens met een duidelijke mening en een visie op de toekomst. Van voor tot achter worden mensen bij de show betrokken.

The Soundabout speelt vrolijke ska, chille reggae, dikke funk en vette raps, op basis van lol en lekker dansen. Ze zijn al jaren bezig, maar met eens steeds muzikalere en serieuzere ondertoon komt deze zeskoppige feestband binnenkort in De Bakkerij om te zorgen voor Happy Days. The Soundabout is perfect om live op los te gaan, maar afwisselend genoeg om ook lekker naar te luisteren.

Zaterdagmiddag 21 september – Vervolg Workshop muziekproductie in De Bakkerij

Zoals elke eerste en derde zaterdagmiddag van de komende maanden is er in De Bakkerij een workshop muziekproductie. Tijdens de workshop van komende zaterdag 21 september wordt er behandeld hoe je muziek kunt opnemen met open source software. De workshop is van 15.00 uur tot 17.00 uur in De Bakkerij.

De cursus staat onder leiding van Jeremy Jongepier, muzikant en Linux audio afficionado. Jeremy maakt inmiddels ruim twintig jaar muziek, zowel in bandformaties als solo en zijn Linux-ervaring gaat terug tot eind jaren negentig. Momenteel is Jeremy werkzaam als Linux specialist bij een kleine telecomprovider en gebruikt hij sinds een jaar of vijf exclusief Linux, ook voor het produceren van muziek. De workshops worden kosteloos aangeboden en inschrijven is niet verplicht maar wel wenselijk. Inschrijven kan via programmering@vriendenvandebakkerij.nl Maar gewoon langskomen mag ook! Neem dan in elk geval een note- of netbook mee en een lege USB-stick van minimaal 4GB. Ook al heb je de eerste workshop gemist, kun je nog goed aansluiten.

Zaterdagavond 21 september – Motherfunky Hiphopping Reggaelicious

Op zaterdagavond 21 september gaat het feest van het volle weekend in De Bakkerij door. Mama Franko is een formatie van acht muzikanten met acht verschillende achtergronden. Dit maakt Mama Franko tot een band die weinig genres binnen de lichte muziek schuwt en deze mengt tot een explosieve muzikale cocktail.

Beukende beats, pompende bas, manische gitaren, dwaze blazers, hypnotiserende fluitsolo’s, rapfilosofieën en ferme zang; deze absurde combinatie dwingt toeschouwers tot ongegeneerd feesten.

Mama Franko heeft al flink wat feestjes opgeschud. Zo maakten ze in 2012 de Ocean Diva onveilig tijdens Planet Reef, wonnen ze het Amsterdams Studenten Festival en speelden ze in Paradiso tijdens de Intreeweek van de UvA. Dit jaar heeft de band onder andere een live optreden bij 3FM gedaan tijdens de Freaknacht en festivals zoals MadNes op Ameland en MidZomerGracht.

De entree is 3 euro voor niet-leden en 2 euro voor leden. De deur gaat om 21.00 uur open en de band begint om 22.30 uur.

Mama Franko bij de 3FM Freaknacht: http://www.youtube.com/watch?v=cqGkNG_n0F0
http://www.mamafranko.com/

Zondag 22 september – Nederlandse en Italiaanse stonerrock

Op zondag 22 september sluit De Bakkerij het weekend af met stonerrock. Uit Italië komt de band The Damned Pilots en Midnight Culture komt uit Nederland. Stonerrock is vergelijkbaar met bands zoals Queens of The Stone Age en Kyuss.

Midnight Culture maakt stonergrunge met een punky attitude en een sixties-garage feel. Bestaande uit Job, Rick, Rix en Wesley is de missie een gevarieerde heavy sound te combineren met herkenbare songs in de traditie van bands als KYUSS, Queens Of The Stone Age, The Who, Led Zeppelin en zelfs hier en daar een toefje Beatles en Nirvana.

The Damned Pilots is een superrockband bestaande uit 4 mensen die al vroeg actief waren in de underground voor dat zij samenkwamen in The Damned Pilots. Het geluid bestaat uit een mix van rock, metal, doom en spacy. Dat wordt dus vrij heftig!

Inmiddels zijn er al een aantal EP’s uitgekomen en op zondag 22 september zullen ze van zich laten horen in De Bakkerij.

Extra info en muziekclips:
VIDEOCLIP: http://www.youtube.com/watch?v=MFuB4rCoI60
Teaser voor de EP: http://www.youtube.com/watch?v=UzMQsqv71uw&hd=1commercial

Deel dit op: