21sep

Workshop muziekproductie

Les 2. Opnemen met open source software – 15:00 tot 17:00

In deze workshop wordt behandeld welke open source software er zoal beschikbaar is voor het maken van studio opnames en hoe je deze in kan zetten bij het opnameproces. Daarnaast wordt er ingegaan op de basisbeginselen van het opnemen van instrumenten en zang waarbij de focus vooral ligt op een DIY
homestudio omgeving en niet op het opnemen van bijv. complete bands of orkesten.

Voor deelname aan de workshops is een note- of netbook en een lege USB stick van minimaal 4GB vereist. Hierop wordt het open source systeem (Linux) gezet dat gebruikt wordt voor de workshops zodat de deelnemers kunnen booten en werken vanaf deze USB stick.

Veel hedendaagse muziek wordt geproduceerd met commerciële software en krachtige computers. Een dergelijke studio set-up zelf opbouwen kan aardig in de papier lopen. En als alles eenmaal draait ben je overgeleverd aan de grillen van de hard- en softwareleveranciers.

Zou het ook mogelijk zijn om dit goedkoper te doen en minder afhankelijk te zijn van commerciële partijen? Open source software zou hier een oplossing kunnen bieden. Open source software is vrijelijk beschikbaar wat onder meer inhoudt dat het kosteloos te downloaden is. Op deze manier kun je de kosten van je DIY homestudio al aardig drukken. Maar wat voor open source software is er zoal beschikbaar en hoe gebruik je deze? De 6-delige workshop serie ‘Muziekproductie met open source software’ die de eerste zaterdag van september van start zal gaan in De Bakkerij te Castricum zal proberen aan de hand van praktijkvoorbeelden, achtergrondinformatie en hands-on oefeningen een antwoord te vinden op deze twee vragen.

De workshopserie zal verzorgd worden door Jeremy Jongepier, muzikant en Linux audio afficionado. Jeremy maakt inmiddels ruim twintig jaar muziek, zowel in bandformaties als solo en zijn Linux-ervaring gaat terug tot eind jaren negentig. Momenteel is Jeremy werkzaam als Linux specialist bij een kleine telecomprovider en gebruikt hij sinds een jaar of vijf exclusief Linux, ook voor het produceren van muziek. De workshops worden kostenloos aangeboden en inschrijven is niet verplicht maar wel wenselijk.

Vol = vol! Gratis!

Deel dit op: